diumenge, 3 de març del 2013

The Blues: Cicle Musical de Cinema d'Autor


Novetat! al cicle de cinema dels dissabtes s'afegeixen Els dilluns a les 19h! 


Aquest mes amb la projecció del serial cinematogràfic produït per Martin Scorsese: The Blues.


Un recorregut per la història del Blues dividit en 7 episodis dirigits per diferents directors.


Produïda per Martin Scorsese. The Blues, és una sèrie de impresionants pel · lícules dirigides per grans directors, que capturen l'essència de la música blues, mostrant la seva influència i la seva història des de les seus arrels africanes al seu paper inspirador de la música actual, des des del rhythm and blues o el country al rock and roll i el hip-hop


Dilluns 4 de març: Feel Like Going Home, dirigida per Martin Scorsese. 


Des de les ribes del riu Níger, a Mali, a les plantacions de cotó i bars del delta del Mississippi es rastregen els orígens del blues amb una lírica combinació de gravacions originals de gent com Taj Mahal, Corey Harris, Alik Farka Tource o Salif Keita i excepcional material d'arxiu.




Dilluns 11 de març: The Soul of a man, dirigida per Wim Wenders

A "The Soul of a Man​​", Wenders mira la tensió dramàtica en el blues entre el sagrat i el profà, explorant la música i la vida de tres dels seus artistes de blues preferits: Skip James, Blind Willie Johnson i JB Lenoir. En part història, part pelegrinatge personal, la pel · lícula explica la història d'aquestes vides a través d'una seqüència de pel · lícula (recreacions dels anys '20 i '30 - esdeveniments filmats en maneta estil del cinema mut), material d'arxiu poc comú, amb documentals de músics contemporanis com Shemekia Copeland, Alvin Youngblood Hart, Chris Thomas King, Cassandra Wilson, Nick Cave, Eagle Eye Cherry, Vernon Reid, James Ulmer "Blood", Lou Reed, Bonnie Raitt, The Jon Spencer Blues, etc.


Dilluns 18 de març: Godfathers and sons, dirigida per Marc Levin


El realitzador Marc Levin ("Slam", "Protocols of Zion") viatja fins a Chicago amb la figura llegendària del hip-hop Chuck D (de Public Enemy) i amb Marshall Chess (fill de Leonard Chess i hereu del llegat de Chess Records) per explorar l'auge del blues i per produir junts un disc que uneix veterans intèrprets de blues al costat d'artistes contemporanis de hip-hop. S'inclouen, a més, interpretacions mai vistes de Howlin'Wolf, Muddy Waters i The Paul Butterfield Band i interpretacions originals de Koko Taylor, Otis Rush, Magic Slim, Ike Turner i Sam Lay.


Dilluns 25 de març: Red, Whit & Blues, dirigida per Mike Figgis


Mike Figgis (Leaving Las Vegas) acompanya músics com Van Morrison, Eric Clapton, Jeff Beck i Tom Jones, parlant i interpretant música dels primers seixanta que, sota l'epítet d'invasió britànica, va servir per reintroduir el so del blues a Amèrica del Nord. Figgis analitza les circumstàncies d'aquest vibrant període que ell va conèixer molt de prop, ja que tocava amb un grup de blues al costat de Bryan Ferry, un grup que seria el germen del qual va sorgir posteriorment Roxy.


Totes les projeccions es fan en versió original subtitulada. Com sempre, tots els esdeveniments són gratuïts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada