Avui al mati a l’espai Xocolat s’ha presentat el CD i Projecte CAP DE TURC
Pep Toni Ferrer, Txema González, Laia Martínez, Jaume Reus i Max, avui al matí a l’Espai Xocolat
Els músics Pep Toni Ferrer, Txema González, Jaume Reus a més de Laia Martínez que col·labora en el projecte i el dibuixant Max responsable de les il·lustracions han contat la seva experiència i motius artístics per col·laborar en aquest projecte que inclou l’edició del CD que s’ha presentat i un espectacle en directe on Max il·lustrarà la música que permetrà al públic no tant sols veure el resultat final de la il·lustració sinó tot el procés de creació de Max. Un procés on, segons en explica en Max, la dificultat està en representar o il·lustra el contingut de la cançó en 3 minuts que és el que normalment dura la peça musical.
Pep Toni Ferrer argumenta que el projecte és una posada al dia de les històries cantades (Romanços) i de la mitologia col·lectiva. Una mirada cap a la nostra cultura ancestral per adonar-nos que tornem als orígens per crear de nou la mitologia del futur, l’inconscient col·lectiu.
Aquest espectacle es podrà veure el 22 de octubre, a Es Baluard de Palma, com a concert de presentació del Còmic Nostrum . També el 14 de novembre a l’Espai Xocolat es farà una petita representació musical de Cap de Turc.
Cap de Turc és un projecte sobre el folklore de Mallorca. Una immersió en els seus romanços i tot el què van significar.
A partir dels romanços, primeres peces reconegudes de la creació comuna, del nostre creativa comuns actual, es realitza una recuperació de la peça literària i del seu cant, alhora que actualitzem el seu procés de creació.
La literatura o la meta literatura musicada a partir del treball d’experimentació del músic folklorista Txema Gonzalo i cantada per en Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada), recuperant els processos de creació comunals de la nostra tradició. Uns cants que van i venen, creuant la nostra mar blava. Alhora que són twitejats per les “vinyetes” d’un còmic, un nou imaginari popular, petites miniatures als nostre mòbils o tablets, còdecs actuals que creant una novel.la gràfica amb un llenguatge d’ara a partir d’un autor ja clàssic, com és en Max. La il·lustració de la cançó, la il·lustració que ens ajuda crear un tot com a les auques de les nostres tradicions, un tot que surt del poble i creat pel poble. Un tot que fuig del convent, de la biblioteca, per ser creat no pel llenguatge culte, sinó pel llenguatge popular que el fa seu i el transmet amb les seves eines actuals, noves oralitats tecnològiques per ser cantat, ballat i mirat a la plaça com un nou procés viral de la nostra tradició.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada